8 Nisan 2010 Perşembe

Tekirdağ

TEKİRDAĞ


Tekirdağ, diğer illerimize nazaran daha az sayıda ma¬den suyu kaynaklarına sahip bir ilimizdir. Mevcut bulunan bir iki kaynak, yöre halkı tarafından değerlendirilmekte, ziya¬retçilerine şifa kaynağı olmaya devam etmektedir.

Avşar İçmesi: Merkez ilçeye bağlı Barbaros bucağında-dır. Tuzlu soğuk maden suları kapsamında değerlendirilen suyu, solunum yolları, kalp-damar ve romatizmal hastalıklar için yararlıdır.


Yaraşsın Kaynağı: Muratlı yolu üzerinde, kent merke¬zine 7 kilometre uzaklıktadır. Bir kaplıca görevi yapar. Bu ne¬denle 'Yaraşsın Çamur Kaplıcası' diye de anılır.

Buradaki çamuru oluşturan su, bikarbonatça zengin oli-gometalik bir sudur. Temperatürü 21-24°C arasındadır. Derin bir vadinin içinde, sazlıklar arasında bulunan bu çamuru oy¬duğunuz her yerde kısa sürede su birikir. Çamur, romatizma ve deri hastalıklarına iyi gelir.

Tekirdağ ilinde, sıcak su kaynaklarının yanı sıra, güzel içimli soğuk su kaynakları da vardır. Turistik ilçelerinden Marmara Ereğlisi İçme suları'yla tanınmıştır. Bu suların hepsi sindirimi kolaylaştıran, içerikleri nedeniyle de bünyeye yararlı olan doğal sulardır.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki fabrikada elden geçirilen ve teknik işlevler sonucu işlenmiş su haline getirilip şişele¬nen ve piyasaya sürülen Turkuaz Suyu ise, her ne kadar doğal kaynak suyu değilse de, dengeli ve kalıcı mineral yapı¬sıyla ve 6.68 gibi düşük pH değeriyle (toplam sertlik derece¬si 2.3 Fr°'dir) geniş bir kitle tarafından tercih edilen bir sudur.

Tekirdağ ilindeki turistik yörelerde hem yaz tatilini ge¬çirmek, hem de şifalı sularını yakından tanımak isteyenler, Tekirdağ Turizm Danışma Bürosu'ndan gerekli bilgileri alabi¬lirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder