8 Nisan 2010 Perşembe

Sinop

SİNOP


Sinop ili, Karadeniz'e kıyısı bulunan diğer iller gibi, ma¬den suları bakımından zengin bir görünüm sergiler. Bu şifalı sular, genellikle Boyabat ve Gerze ilçelerinde toplanmış du¬rumdadır.

Boyabat ilçesinde; Acısu Maden Suyu ile Karaçayır Maden Suyu'ndan başka, şifalı bir su kaynağı olan Ilıca Kap¬lıcası dikkati çeker. 'Boyabat Kaplıcası' diye de bilinir. Hal¬kın rağbet ettiği yerlerdendir.

Acısu İçmesi ile Domuzdamı İçmesi ise, Gerze ilçe¬si n. d e d i r. Her iki su da, sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıkla¬rı gideren sulardır.

Sinop'a 47 kilometre uzaklıkta, Soğuksu yöresinde, So¬ğuksu Şifalı Suyu bulunur. Ünlü bir sudur. Mide rahatsız¬lıklarına iyi gelir.

11 merkezinin 2 kilometre batısında, Karakum Tatil Kö-yü'ndeki Karakum Şifalı Kumu ise, ülke çapında tanınmış¬tır. Siyah renkte olan bu kum, hem sıcak, hem de şifalıdır. Ro-matizmal hastalıklara iyi gelmekte, ağrıları gidermektedir. Yaz aylarında bol miktarda çadırın kurulduğu bu yöre, din¬lence ve sağlığın birlikte sağlandığı ender yerlerden biridir.

Sinop'taki şifalı su kaynakları ve konaklama olanakları hakkında bilgi almak isteyenler, Sinop Turizm Danışma Büro¬su'na başvurabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder