8 Nisan 2010 Perşembe

Isparta

İSPARTA


Göller Bölgesi'nde yer alan İsparta, çok sayıda içmeyi bünyesinde barındıran şirin bir ilimizdir. Bu içmeler sağlık turizmi yönünden değerlendirilip ön plana çıkarıldıklarında," bugünkü yerel konumlarının ulusal hale dönüşeceğine kesin gözüyle bakılabilir.

İsparta ilindeki şifalı sular bellibaşh birkaç ilçede top¬lanmıştır. Bunlar sırasıyla;


Tota İçmesi: İsparta'ya 20 kilometre uzaklıkta, Sütçü¬ler ilçesindedir. Suyunun mide ve bağırsak rahatsızlıklarını

giderici özellikleri vardır.

Değirmendere İçmesi: Keçiborlu ilçesine 2 kilometre uzaklıktadır. 'Değirmendere Acı Suyu' diye de anıldığı olur. Suyu mide hastalıklarına iyi gelir.

Kükürtlü Kaynar Suyu: Keçiborlu'ya 4 kilometre uzaklıktadır. 'Keçiborlu Kükürtlü Kaplıcası' diye de bilinir. Bölgenin zengin bir kükürt madeninin üzerinde bulunması, yöreden kaynayan şifalı suların özelliklerini de etkilemiştir. Kükürtlü kaplıca suyunun, romatizma ve cilt hastalıklarına yararlı olduğu bilinmektedir.

Sava Suyu İçmesi: Isparta-Merkez ilçeye bağlı Sav-köy'dedir. Şifalı özellikleri olan bir maden suyudur.

Sinap Suyu İçmesi: Merkez ilçeye 8 kilometre uzaklık¬taki şifalı bir su kaynağıdır. Sava Suyu gibi, Sinap Suyu da ro¬matizmaya iyi gelen özellikleriyle İsparta'nın çok rağbet gö¬ren sularındandır.

Gönen İçmesi: Gönen ilçesindedir. Özellikle sezon sı¬rasında yoğun bir taleple karşı karşıya kalınan yerel içmeler arasında en tanınmışlarındandır.

İsparta'nın Eğirdir ilçesindeki Eğirdir Gölü, doğal güzel¬liklerinin yanı sıra kumlarının şifalı özellikleriyle de tanın¬maktadır. Aparkum Plajı'nın kumlan, siyatik ve romatizma hastalıklarından şikâyetçi olanların uğrak yeri haline gelmiş¬tir.

İsparta'nın Uluborlu Belediyesi, Kapıdağ mevkiinde bu¬lunan Üyüllü kaynağından çıkan doğal menba suyunu değer¬lendirme yoluna gitmiş ve 1999 tarihinde alman izinle dolum faaliyetine başlamıştır.

AquaPack adı altında, Kuruçay yöresindeki tesislerde şişelenen, bu az mineralli, yumuşak içimli ve lezzetli suyun en önemli özelliği; Almanya onaylı ISO 9001 belgesinin yanı sıra, Türkiye'de ilk kez HACCP Kalite Belgesi'ne sahip ol¬masıdır. AquaPack Doğal Kaynak Suyu, özel bir şirket tarafından yurtiçi ve yurtdışı pazarlarına sunulmaktadır.

II dahilindeki konaklama olanakları ve şifalı sular hak¬kında bilgi almak isteyenler, İsparta ve Eğirdir Turizm Danış¬ma Bürolan'na müracaat edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder