8 Nisan 2010 Perşembe

Gaziantep

GAZİANTEP


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli illerinden Gaziantep, şifalı su kaynakları bakımından diğer illere naza¬ran oldukça fakir sayılır. Yeterli düzeyde yararlanılamayan bu kaynaklar, genellikle ilçelere dağılmış durumdadır.

Göz Suyu ile Çerçili Suyu, İslahiye ilçesinin ünlü su¬larıdır. Akpıııar Suyu ise, Kilis yolu üzerinde mesirelik bir alandan kaynayan şifalı ve sıcak bir sudur. Yemek sonrası mi¬deyi rahatlatmak amacıyla içme olarak kullanılır. Bu sudan içenler, çok kısa bir süre sonra tekrar sofraya oturup yemeğe devam edebilirler.


Araban ilçesinde, Hz. Muhammet'in okçusu Sa'd b.Ebu Vakkas Hazretleri'ne isnat edilen türbe civarındaki Araban Şifalı Suyu da, Gaziantep'in şifalı suları arasında sayılabilir.

İlin en önemli şifa kaynağı ise Sofdağı Yaylası'dır. Gü¬neydoğu Toroslar'ın uzantısı olan Sofdağları'ndaki bu yayla, Gaziantep'e 32 kilometre uzaklıktadır. En yüksek tepesi olan Kepekçi Tepesi'ndeki yüksek oksijen oranı, bu havaya gerek¬sinim duyanlar için ideal bir yerdir. Sofdağı Yaylası'ndan kay¬nayan şifalı bir suyun birçok cilt hastalığına yararlı olduğu bilinmektedir. Yaylada ayrıca, 20'nin üzerinde doğal su kay¬nağı bulunmakta, kireçsiz ve soğuk olan bu sular, içene güç ve zindelik vermektedir.

11 merkezinin dışında konaklamanın pek mümkün olma¬dığı Gaziantep'te, bu konudaki her türlü bilgi Gaziantep Tu¬rizm Danışma Bürosu'ndan alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder