8 Nisan 2010 Perşembe

Muş

MUŞ


Doğu Anadolu Bölgesi'nin küçük illerinden olan Muş, deprem bölgesi olması nedeniyle, şifalı sular bakımından ol¬dukça zengin bir görünüm sergiler. Maden suyu kaynakları bakımından bu kadar verimli olmasına rağmen, ulaşım ve ko¬naklama imkânlarının yetersizliği, bu sulardan gerektiği gbi yararlanılmasına engel teşkil eder.


Malazgirt ilçesindeki Karabasan Maden Suyu ile Bula¬nık ilçesindeki Şargöl Maden Suyu, ilin ilk akla gelen şifalı su kaynaklarıdır. Varto ilçesi ise sayısız kaynağa ev sahipliği yapar. Derik Maden Suyu, Safiyan Maden Suyu ve Kayak-dere Maden Suyu, bunların bellibaşhlandır. Yukarı Alagöz köyünde bulunan Yukarı Alagöz Kaplıcası ise; yöre halkı¬nın rağbet ettiği yerlerden biridir.

Varto ilçesine 27 kilometre uzaklıktaki Bazikan Çermi¬ği ile Bazikan Maden Suyu, ilin en önemli ve en ünlü kay¬naklarıdır. Suyu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.

Kent merkezinin dışında konaklamanın pek mümkün olmadığı Muş ilinin şifalı su kaynakları hakkında bilgi almak isteyenler, Muş Turizm Danışma Bürosu'na başvurabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder